četvrtak, 7. veljače 2013.

ČOKOLADNA NJEGA

Čokolada nije samo ukusna delicija već zdrava i ljekovita jer smanjuje stres, pomaže u sprečavanju srčanih bolesti, jača imunitet, djeluje antidepresivno, ali i kao afrodizijak. Osim sto je bogata mineralima kao sto su željezo, magnezijum, kalijum i dr. sadržava i triptofan koji u organizmu pomaže oslobađanju seratonina, a on je zadužen za dobro raspolozenje. Čokolada je prepuna vitamina A,B,E, mineralnih soli i tanina te je savršena za njegu kože, pogotovo lica. Čokoladna maska vraća vlagu licu, hrani kožu te, zahvaljujući lifting efektu, zateže i pomlađuje.

Maska za lice

Rastopiti na pari 50 gr tamne čokoladea zatim dodati kašikicu maslinovog  ulja. Kada se smješa dobro ohladi nanesite je na lice i ostavite masku da djeluje nekih 10-15 minuta. Nakon toga lice isperite.  Maska će hidratizirati  i zategnuti kožu, učiniti je svježom  i sjajnom.
Maska za kosu

Potrebna Vam  je jedna zrelija banana, kašikica meda i 3 reda tamne čokolade.
Bananu ogulite  i izgnječite a čokoladu istopite na pari i njome prelijte bananu  i nakon toga dodajte med. Provjerite da li  je smjesa  previše vruća. Kada je smjesa spremna, namažite samo vrhove kose. Nakon toga zamotajte kosu u plastičnu kesu. Ostavite masku na kosi oko sat vremena a nakon toga šamponirajte na uobičajen način.

Anticelulitni tretmnan

Masaža tekućom čokoladom potiče cirkulaciju, poboljšava tonus kože te podiže raspoloženje. Teobromin iz čokolade ima tonizirajuće i diuretsko djelovanje a  vitamin E dubinski prodire u kožu zadržavajući  vlažnost. Otopljena čokolada  topla se nanosi na predhodno pilingom tretirana područija zahvaćena celulitom, omota folijom i čuva najmanje 15 min.


A sad kad smo nahranile tijelo,što ne bismo i dušu...

 Mislim da Vam ovaj recept ne moram govoriti :)

Nema komentara:

Objavi komentar