ponedjeljak, 11. veljače 2013.

ČUDESNI KVASAC

Oba kvasca (pivski i pekarski kvasac) su ljekovita i sa sličnim djelovanjem: djeluju protiv loše probave, želučane kiseline i začepljenja stolice, utiču na zdravlje jetre jer čiste krv od toksina, djeluju antikancerogeno i kao antibiotik,  jačaju zube, kosu i nokte pospješujući njihov rast, pomažu u borbi protiv akni i drugih poremećaja, čiste i proljepšavaju kožu, otklanjaju upale na koži.Na tržištu kvasac dolazi kao svježi ili osušeni. Svježi kvasac nalazi se u pakovanju u obliku kocke od 40 g a suhi kvasac dolazi u vrećicama od 7 g.
Maska od kvasca za lice
Maska od kvasca je odličana za lice jer kvasac apsorbira višak ulja pa je koža nakon ove maske hidratizirana ali ne i masna. Nakon tretmana  koža postaje glatka i nježna, a ova maska pomaže i u borbi protiv bubuljica. Ten postaje čišći a pore vidljivo sužene
VARIJANTA I
Pola svježeg kvasca i 2 kašike mlakog mlijeka umutite u posudi tako da dobijete homogenu smjesu. Nanesite masku na očišćeno lice i držite 10-15 minuta. Lice zatim isperite toplom vodom.
VARIJANTA II
Pomiješajte malo aktivnog suhog kvasca i malo svježeg limunova soka i  napravite smjesu koju zatim nanesite na lice i vrat i nakon 15 minuta  isperite.
VARIJANTA III
Četiri kašikice pivskog kvasca pomiješajte sa kašikicom meda i vode te razdijelite po licu. Ostavite da djeluje 15 minuta i isperite.Ova maska ima jednak učinak kao i kupovne maske za čišćenje.
 Maska od kvasca za kosu
Prije pranja kose, umutite u posudici jedan žumanjak s maslinovim i malo čičkovog ulja. Dodajte malo meda i suhog pivskog kvasca. Smjesu rasporedite i utrljajte po cijeloj kosi, omotajte kosu u najlonskom kesom i ostavite minimalno pola sata. Nakon toga operite kosu. Ponovite postupak minimalno 1 put sedmično.

Nema komentara:

Objavi komentar